Foto’s van Kwekerij de Rode Pimpernel te Roden, onder de rook van Groningen

Kwekerij De Rode Pimpernel

Onze kwekerij bestaat sinds 1984 en is gevestigd in Roden, centraal gelegen voor onze vaste klantenkring uit Groningen, Friesland en Drenthe. We huldigen het principe van kwaliteit, service en advies op basis van onze kennis van en passie voor vaste planten. We geven u graag advies over de standplaats en toepassing van de planten in uw tuin. Mooi combineren van planten is onze specialiteit. Het weven van planten is onder de tuinliefhebber een bekend fenomeen. Een voorbeeld is de bekende tuinarchitect/tuinontwerper Piet Oudolf. Op onze gezellige kwekerij ziet u een goed voorbeeld van hoe u een natuurlijke beplanting kunt creëren.

De Rode Pimpernel biedt veel bijzondere vaste planten, maar daarnaast ook de meer gangbare, en goed toepasbare planten. Ook kweken we steeds meer in grote pot, zodat de plant, die groter is, beter ingepast kan worden tussen de andere volwassen planten. Ook kunt u bij ons terecht voor een leuke gevulde pot voor op uw het terras, gevuld met mooie combinaties van lang bloeiende vaste planten of interessante eenjarigen. U kunt daarbij denken aan vaste planten als de Dahlia, die eindeloos bloeit of de Gaura in leuke combinaties. Interessante eenjarigen zijn de wat onbekendere, minder vaak aangeboden eenjarigen, zoals Cosmos, Tabaksplant en anderen.

Liefhebbers van tuinontwerp, tuinen, tuincentra en kwekerijen zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Vaste planten kweken is onze passie. De mooie collectie planten waar we als kwekers zo trots op zijn, gecombineerd met de rustgevende natuurlijke omgeving in en om Roden is zeker een bezoekje waard!!

Tot snel op De Rode Pimpernel!

Klik hier voor meer foto’s van Kwekerij de Rode Pimpernel.

Gehele Sortiment

voorjaarsbloeiers-2

Voorjaarsbloeiers

zomerbloeiers-link

Zomerbloeiers

herfstbloeier

Herfstbloeiers

schaduwbloeiers

Schaduwplanten